[vc_row][vc_column width=”3/4″][vc_column_text]Wat levert het invullen van de proefformulieren je eigenlijk op? In eerste instantie is dat het overzicht van al je formulieren. Een overzicht van waarbij je elk formulier snel kunt inzien en direct kunt openen om te bewerken. Dat maakt het tijdens een proeverij invullen en bespreken van een serie geproefde wijnen of bieren al erg makkelijk.  Je proeft tijdens een opleiding tot vinoloog of zytoloog/bieroloog al gauw zo’n 300 tot 500 wijnen of bieren. De mogelijkheid om later formulieren terug te kijken en bepaalde groepen te selecteren maakt het makkelijk om het te blijven gebruiken tijdens het leerproces en daarna. Die grote hoeveelheid geproefde dranken maakt echter meer mogelijk. Daarom is er voor zowel wijn als bier een smaakprofiel toegevoegd. Voor wijn is het smaakprofiel gesplitst in een smaakprofiel rood, wit en rosé. Voor bier is dat (nog) niet gedaan (welke onderverdeling zou dan aangebracht moeten worden?).

Het smaakprofiel laat voor een aantal kenmerken zien wat voor jou belangrijk is in de betreffende drank. Door deze kenmerken in verband te brengen met je persoonlijke oordeel van een wijn of bier kan berekend worden wat bij jou past. Dus als je een wijn of bier goed beoordeeld hebt, weegt je keuze voor die kenmerken dus zwaarder dan bij een slechte beoordeling. Hoe meer proefformulieren je toevoegt hoe nauwkeuriger het profiel wordt. Het geeft dus enig inzicht in jouw smaakprofiel. (Er zijn geen rechten aan te ontlenen:)). Zo levert het invullen van proefformulieren je op meerdere gebieden wat op. Maar het is natuurlijk vooral erg makkelijk.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/4″ css=”.vc_custom_1502302528978{border-top-width: 1px !important;border-right-width: 1px !important;border-bottom-width: 1px !important;border-left-width: 1px !important;border-left-color: #d1d1d1 !important;border-left-style: solid !important;border-right-color: #d1d1d1 !important;border-right-style: solid !important;border-top-color: #d1d1d1 !important;border-top-style: solid !important;border-bottom-color: #d1d1d1 !important;border-bottom-style: solid !important;border-radius: 10px !important;}”][vc_widget_sidebar sidebar_id=”blog”][/vc_column][/vc_row]